Čestitke načelnika Generalštaba povodom vojnih praznika

Petak, 3.2.2017 | Aktivnosti NGŠ

Povodom predstojećih vojnih praznika načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković uputio je čestitke pripadnicima geodetske službe i vojnih ustanova koje narednih dana proslavljaju svoje praznike.

Čestitka načelnika Generalštaba pripadnicima geodetske službe

Povodom 5. februara – Dana geodetske službe, pripadnicima službe upućujem srdačne čestitke. 

Profesionalnim i kvalitetnim izvršavanjem postavljenih zadataka i realizacijom projekata od opšteg društvenog značaja, doprineli ste unapređenju rada u oblasti geotopografskog obezbeđenja Vojske Srbije.

Uveren sam da ćete i u narednom periodu nastaviti da stručno i dosledno realizujete postavljene zadatke i na taj način doprinesete jačanju geodetske službe, čija se tradicija vezuje za formiranje Geografskog odeljenja Đeneralštaba Srpske vojske 1876. godine.

Čestitam vam praznik sa željom da i u narednom periodu uspešno realizujete zadatke.


Čestitka načelnika Generalštaba pripadnicima Vojnogeografskog instituta

Pripadnicima Vojnogeografskog instituta čestitam 5. februar – Dan instituta. 

Predanim i profesionalnim radom u oblasti geotopografskog obezbeđenja Vojske Srbije po savremenim standardima i nemerljivim doprinosom na istraživačkom i naučnom polju, potvrđujete važnost vaše ustanove za Vojsku Srbije i sistem odbrane.

Uveren sam da ćete i u narednom periodu uspešno realizovati sve postavljene zadatke i doprineti unapređenju operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Čestitam vam praznik i želim uspeh u daljem radu.


Čestitka načelnika Generalštaba kolektivu Instituta za strategijska istraživanja

U ime pripadnika Vojske Srbije i svoje lično, kolektivu Instituta za strategijska istraživanja, čestitam 5. februar – Dan instituta.

Kao vojnonaučna ustanova koja se bavi istraživanjima u oblasti bezbednosti, odbrane i vojne istorije od značaja za odbranu zemlje, umnogome doprinosite uspešnom razvoju sistema odbrane i unapređenju operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Ponosno čuvate i tradiciju vaše ustanove dugu preko 14 decenija, koja gaji sećanje na 1876. godinu i formiranje Istorijskog odeljenja pri Generalštabu.

Uz želju da i u predstojećem periodu postižete značajne rezultate i svojim naučnoistraživačkim radom doprinosite razvoju Vojske Srbije, čestitam vam praznik.


Čestitka načelnika Generalštaba kolektivu Vojnog arhiva

U ime pripadnika Vojske Srbije i svoje lično, kolektivu Vojnog arhiva, upućujem srdačne čestitke povodom 5. februara – Dana ustanove.

Još od formiranja Istorijskog odeljenja, 1876. godine, nesebičnim zalaganjem mnogih generacija, uspešno čuvate vrednosti i dokaze jednog dugog i istorijski burnog razdoblja.

Važnost posla koji obavljate najbolje svedoči o poverenju koje vam je dato, da čuvate i koristite arhivske podatke, a koji su osnov dokazivanja postojanja jednog naroda i njegove uloge na svetskoj istorijskog sceni.

Uz čestitke za praznik, želim vam puno uspeha u daljem radu.

Povezane vesti