General Diković s polaznicima Osnovnog komandno-štabnog kursa

Sreda, 29.11.2017 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obratio se danas na Vojnoj akademiji u Beogradu polaznicima osme klase Osnovnog komandno-štabnog kursa.

Tokom predavanja kojem je prisustvovao i načelnik Vojne akademije, general-major Goran Zeković, general Diković je oficirima koji se usavršavaju na ovom kursu govorio o bezbednosnim izazovima, rizicima i pretnjama u savremenom svetu, bezbednosnoj situaciji u regionu, pravcima daljeg razvoja i opremanja Vojske Srbije i tom prilikom potvrdio njenu spremnost i sposobnost da izvršava svoje svakodnevne zadatke i odgovori na sve eventualne pretnje.

Naglašavajući značaj usavršavanja, general Diković je poručio mladim oficirima da jedino konstantnim učenjem mogu obezbediti napredovanje u profesionalnoj službi, kao i da će samo najboljima biti poverene najodgovornije dužnosti za koje se osposobljavaju. On je posebno napomenuo da živimo u zahtevnom vremenu u kome treba pratiti sve aktuelne tokove u obrazovanju, ali i biti informisan o svim dešavanjima.

Načelnik Osnovnog Komandno-štabnog kursa, pukovnik Mišo Planojević, predstavio je osmu klasu koja je započela prvo usavršavanje nakon osnovnih studija na Vojnoj akademiji, krajem avgusta, a koja završava dodelom diploma 1. decembra u kasarni „General Jovan Mišković“ u Beogradu. 

Povezane vesti