Kolegijum načelnika Generalštaba u Vranju

Utorak, 27.9.2016 | Aktivnosti NGŠ

U kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju danas je održana sednica proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je danas pripadnike Četvrte brigade kopnene vojske u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju, gde je održana sednica proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba.

General Diković je sagledao razmeštaj, red i organizaciju rada u kasarni i prisustvovao prikazu uređenja parka tehničkih sredstava koji su pripremili pripadnici Četvrte brigade. Članovi kolegijuma načelnika Generalštaba bili su u prilici da vide i prikaz prevođenja tenkovske čete sa stajanke u kolonu za marš koji su izveli pripadnici 46. tenkovskog bataljona.

Načelnik Generalštaba je odao priznanje svim pripadnicima Četvrte brigade kopnene vojske koja je, osim brojnih zadataka u Kopnenoj zoni bezbednosti, na  obezbeđenju državne granice od ilegalnih migracija i u multinacionalnoj operaciji UN u Libanu, uspela da ostvari zavidne rezultate u održavanju i funkcionalnosti sredstava kojima raspolaže.

General Diković je posebno pohvalio komandanta 46. tenkovskog bataljona, komandira i pripadnike 1. tenkovske čete za pokazanu spremnost i sposobnost u izvršavanju zadataka.

Povezane vesti