Čestitke načelnika Generalštaba povodom vojnih praznika

Ponedeljak, 31.10.2016 | Aktivnosti NGŠ

Povodom vojnih praznika, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković uputio je čestitke pripadnicima Komande za razvoj Beogradske brigade i pripadnicima veterinarske i meteorološke i navigacijske službe.

Čestitka pripadnicima Komande za razvoj Beogradske brigade


Pripadnicima Komande za razvoj Beogradske brigade upućujem srdačne čestitke povodom 1. novembra – Dana jedinice. 

Čuvajući uspomenu na slavne pretke iz Prvog svetskog rata, Dan jedinice proslavljate u znak sećanja na dan kada je Prva armija pod komandom vojvode Petra Bojovića 1918. godine, nakon pobednosnog pohoda srpske vojske posle proboja Solunskog fronta, oslobodila Beograd.

Postignuti rezultati na unapređenju operativnih sposobnosti Beogradske brigade dokaz su vašeg opredeljenja da časno, odgovorno i profesionalno izvršavate dodeljene zadatke, čime doprinosite izgradnji operativnih sposobnosti Vojske Srbije u celini.

Čestitam vam praznik i želim puno uspeha i daljem radu. 
 

Čestitka pripadnicima veterinarske službe


Povodom 1. novembra – Dana veterinarske službe, pripadnicima službe upućujem srdačne čestitke. 

Uspešnom realizacijom zadataka iz domena zaštite zdravlja i radne sposobnosti životinja i u sklopu veterinarsko-sanitarnog nadzora namirnica životinjskog porekla u jedinicama i ustanovama Vojske Srbije, značajno ste doprineli izgradnji operativnih sposobnosti Vojske Srbije, ponosno nastavljajući tradiciju iz 1851. godine, kada je postavljen prvi načelnik veterinarske službe. 

Uveren sam da ćete i u narednom periodu dosledno i kvalitetno izvršavati sve postavljene zadatke i na taj način doprineti razvoju vaše službe.

Uz čestitke za praznik, želim vam uspeh u daljem radu.     

Čestitka pripadnicima meteorološke i navigacijske službe


Povodom 1. novembra – Dana  meteorološke i navigacijske službe, pripadnicima službe upućujem srdačne čestitke. 

Nastavljajući tradiciju meteorološke sekcije Prve vazduhoplovne komande, formirane u Petrovaradinu 1923. godine, svojim profesionalnim i stručnim radom na prikupljanju, obradi i distribuciji podataka i informacija o meteorološkim i hidrološkim uslovima, obezbeđujete preduslove za izvršenje zadataka u vazdušnom prostoru i na unutrašnjim plovnim putevima, čime značajno doprinosite izgradnji operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Čestitam vam praznik sa željom da i u narednom periodu uspešno realizujete sadržaje meteorološkog i navigacijskog obezbeđenja.

Povezane vesti