General Diković s budućim najmlađim oficirima

Sreda, 29.8.2018 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas na Vojnoj akademiji sa kadetima 139. klase Vojne akademije i 4. klase Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas na Vojnoj akademiji sa kadetima 139. klase Vojne akademije i 4. klase Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, koji će u septembru biti promovisani u prve oficirske činove.

U obraćanju budućim oficirima, general Diković je poručio da je zadovoljstvo biti s mladim ljudima koji su, „gotovo kao deca“, stupili u vojsku,  sa željom da postanu oficiri  i časno služe svojoj državi. 

– Vaš zadatak je da čuvate i sačuvate  svoju zemlju, a vera u sebe je put do pobede, poručio je budućim najmlađim oficirima načelnik Generalštaba i dodao da je Vojska Srbije sistem koji obezbeđuje uslove za prosperitet svojim pripadnicima, a da i vojska i država imaju budućnost dok god imaju obrazovane, sposobne i odlučne ljude. 

On je istakao da je nakon godina školovanja i borbe sa ispitima, tokom kojih su o kadetima drugi brinuli, sada vreme da oni, kao najmlađi oficiri, brinu o svojim potčinjenima. 

– Nema dobrog oficira koji ne voli ljude, a čak i neprijatelja treba poštovati. Vi ćete postati vođe i biti u prilici da vodite i štitite ljude iza vas.  Neka vam geslo bude da nemoguće ne postoji a nijednog trenutka ne sme vas napustiti ideja. U tom duhu gradite sebe i imajte jasne ciljeve – poručio je general Diković kadetima 139. klase Vojne akademije i 4. klase Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.

Načelnik Generalštaba je posebno čestitao najboljim kadetima.

Budućim oficirima obratili su  se i oficiri – bivši kadeti koji su bili najbolji u svojim klasama. Mlade starešine Vojske  Srbije prenele su budućim kolegama praktične savete za situacije koje će ih čekati na prvim oficirskim dužnostima, već za nekoliko dana, kada se, kako je istakao general Diković, „pojave u jedinicama kao oficiri, sa svojim ostvarenim snovima“. 

Današnjem razgovoru sa načelnika Generalštaba sa kadetima prisustvovali su i rektor Univerziteta odbrane, general-major prof. dr Mladen Vuruna, načelnik Vojne akademije pukovnik Miroslav Talijan i komandant kadetske brigade pukovnik Mićo Suvajac, kao i saradnici načelnika Generalštaba Vojske Srbije. 

Vladimir Vještić, MC Odbrana

Povezane vesti