Letnje sportsko prvenstvo Vazduhoplovstva i PVO

Sreda, 15.5.2013 | Sport u Vojsci

Na niškom vojnom aerodromu danas je održana svečanost zatvaranja Letnjeg sportskog prvenstva Vazduhoplovstva i PVO.

Na niškom vojnom aerodromu danas je održana svečanost zatvaranja Letnjeg sportskog prvenstva Vazduhoplovstva i PVO.

Svečanosti su prisustvovali zamenik komandanta ViPVO general-major Miodrag Gordić, komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Predrag Bandić, zamenik komandanta 98. vazduhoplovne brigade potpukovnik Dejan Vasiljević, zamenik komandanta 126. brigade VOJIN pukovnik Dragan Radovanović, predsednik niške opštine Crveni krst Darko Bulatović i drugi gosti.

Letnje sportsko prvenstvo V i PVO održano je u niškom garnizonu, uz učešće stotinjak takmičara iz ekipa „Banjica-1“ (250. raketna brigada), „Banjica-2“ (126. brigada VOJIN), „Kraljevo“ (98. vazduhoplovna brigada) i „Batajnica“ (204. vazduhoplovna brigada).

Takmičenja u malom fudbalu, odbojci i dzudou odvijala su na sportskim terenima Osnovne škole „Sveti Sava“, Fakulteta za fizičku kulturu u Nišu i Sportskog centra „Šivara“.

Posle velike borbe, danas su dodeljena priznanja najboljima. Prvo mesto u malom fudbalu pripalo je ekipi „Banjica-2“, dok su drugo i treće mesto osvojili fudbalski timovi „Banjica-1“  i „Batajnica“.

U takmičenju odbojkaša trijumfovala je ekipa „Kraljevo“, a nosioci drugog i trećeg mesta su ekipe „Batajnica“ i „Banjica-1“.

Džudisti su se takmičili u dve kategorije, tako da je u kategoriji do 81 kilograma pobedio kapetan Nenad Mitrović iz 204. vazduhoplovne brigade, dok je u kategoriji preko 81 kilograma prvo mesto osvojio stariji vodnik Petko Đurović iz 250. raketne brigade.

General Miodrag Gordić uručio je zahvalnice predstavnicima OŠ „Sveti Sava“ i dzudo kluba „Kinezis“ za pomoć u organizaciji takmičenja.

Povezane vesti