Delegacija Vojnog...

Delegacija Vojnog vazduhoplovstva Ruske Federacije u poseti ViPVO

16.04.2014 | Međunarodna saradnja Delegacija Uprave protivvazdušne odbrane Glavne komande Vojnog vazduhoplovstva Ruske Federacije, koju predvodi general-major Gumenij Viktor Vasiljevič, načelnik Uprave, nalazi se u višednevnoj poseti Vazduhoplovstvu i protivazduhoplovnoj odbrani Vojske Srbije.
Promovisana knjiga...

Promovisana knjiga potpukovnika Delakročea

03.12.2013 | Aktuelnosti Promocija knjige „Priča jednog borbenog pilota“ potpukovnika Roberta Delakročea održana je danas u amfiteatru 204. vazduhoplovne brigade na aerodromu „Batajnica“. Zamenik komandanta Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Miodrag Gordić, komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Predrag Bandić, brojne kolege i prijatelji uveličali su promociju.
Obeležen Dan 204....

Obeležen Dan 204. vazduhoplovne brigade

02.12.2013 | Aktuelnosti Na aerodromu Batajnica danas je prigodnom vojnom svečanošću obeležen Dan 204. vazduhoplovne brigade. Počasnu smotru jedinice tim povodom izvršio je general-major dr Miodrag Gordić, zamenik komandanta Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.
Proslava Dana...

Proslava Dana službe VOJ i 126. brigade VOJIN

18.06.2013 | Kultura i tradicija U prisustvu zamenika komandanta ViPVO general-majora Miodraga Gordića, pripadnici 126. brigade VOJIN obeležili su Dan brigade i službe vazdušnog osmatranja i javljanja.
Nj.K.V. Aleksandar...

Nj.K.V. Aleksandar Karađorđević u poseti Komandi ViPVO

29.05.2013 | Aktuelnosti Njegovo kraljevsko visočanstvo Aleksandar Karađorđević posetio je Komandu Vazduhoplovstva i PVO i Vazduhoplovni medicinski institut (VMI) u Zemunu, gde ga je dočekao zamenik komandanta ViPVO general-major dr Miodrag Gordić.
Letnje sportsko...

Letnje sportsko prvenstvo Vazduhoplovstva i PVO

15.05.2013 | Sport u Vojsci Na niškom vojnom aerodromu danas je održana svečanost zatvaranja Letnjeg sportskog prvenstva Vazduhoplovstva i PVO.
Počela završna...

Počela završna konferencija za gađanje na poligonu „Šabla“

24.04.2013 | Međunarodna saradnja Završna planska konferencija za zajedničko gađanje raketnih jedinica i lovačke avijacije Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i Bugarske armije na poligonu „Šabla“ počela je danas u Komandi ViPVO u Zemunu. Na konferenciji, koja će trajati tri dana, prisustvuju delegacije Bugarske i Srbije.
Obeležen Dan 250....

Obeležen Dan 250. Raketne brigade PVO

24.11.2008 | Kultura i tradicija U komandi i jedinicama 250. raketne brigade PVO svečano je obeležen 24. novembar, dan kada je 1962. godine, osnovana prva raketna jedinica na prostoru Srbije.
Novinari u poseti...

Novinari u poseti 250. raketnoj brigadi

19.11.2008 | Civilno-vojna saradnja Povodom 24. novembra, Dana 250. raketne brigade PVO, poslenicima medija, danas su u komandi na Banjici i u Zucama, gde je stacioniran deo sastava, predstavljeni kapaciteti i mogućnosti te respektabilne jedinice Protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije. Tokom 46 godina koliko je prošlo od osnivanja prve artiljerijsko-raketne jedinice u nas, raketaši su stekli ogromno iskustvo i dokazali se na brojnim vežbama, poligonima i strelištima, na vežbovnim i bojnim gađanjima u zemlji i inostranstvu. Tokom NATO agresije, obaranje aviona F-117, tzv. „nevidljivog“, ubraja se u čuvenije podvige pripadnika brigade.
OBELEŽEN DAN RODA...

OBELEŽEN DAN RODA ARJ ZA PROTIVVAZDUHOPLOVNA DEJSTVA

01.10.2008 | Kultura i tradicija Dan roda artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva Vojske Srbije – 30. septembar – obeležen je juče na centralnoj manifestaciji u kasarni Narodni heroj „Milan Blagojević“ u Kragujevcu, svečanim postrojavanjem sastava 250. raketne brigade PVO Vojske Srbije.