Nj.K.V. Aleksandar Karađorđević u poseti Komandi ViPVO

Sreda, 29.5.2013 | Aktuelnosti

Njegovo kraljevsko visočanstvo Aleksandar Karađorđević posetio je Komandu Vazduhoplovstva i PVO i Vazduhoplovni medicinski institut (VMI) u Zemunu, gde ga je dočekao zamenik komandanta ViPVO general-major dr Miodrag Gordić.

Njegovo kraljevsko visočanstvo Aleksandar Karađorđević posetio je Komandu Vazduhoplovstva i PVO i Vazduhoplovni medicinski institut (VMI) u Zemunu, gde ga je dočekao zamenik komandanta ViPVO general-major dr Miodrag Gordić. Poseta je realizovana radi razmatranja mogućnosti pružanja finansijske pomoći Fondacije princeze Katarine u poboljšanju kapaciteta i revitalizaciji objekata VMI, teško oštećenih u Nato agresiji 1999. godine i nabavci neophodne medicinske opreme.

U srdačnim razgovorima s predstavnicima Komande V i PVO razmatrani su i predlozi za obnavljanje oštećenih delova zgrade Komande, što je, takođe od velikog značaja, ne samo za Vojsku Srbije, već i građane Zemuna, pošto je taj objekat građen sredinom tridesetih godina prošlog veka, upravo na inicijativu porodice Karađorđević i predstavlja zdanje od velikog istorijskog i kulturnog značaja.

Tokom posete, Nj.K.V. Aleksandar Karađorđević je položio venac na spomen obeležje pripadnicima V i PVO poginulim u odbrani otadzbine 1999. godine i obišao izložbu „Karađorđevići i srpsko vojno vazduhoplovstvo“ upriličenu upravo povodom posete Njegovog kraljevskog visočanstva Komandi V i PVO.

Povezane vesti