Počela završna konferencija za gađanje na poligonu „Šabla“

Sreda, 24.4.2013 | Međunarodna saradnja

Završna planska konferencija za zajedničko gađanje raketnih jedinica i lovačke avijacije Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i Bugarske armije na poligonu „Šabla“ počela je danas u Komandi ViPVO u Zemunu. Na konferenciji, koja će trajati tri dana, prisustvuju delegacije Bugarske i Srbije.

Završna planska konferencija za zajedničko gađanje raketnih jedinica i lovačke avijacije Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i Bugarske armije na poligonu „Šabla“ počela je danas u Komandi ViPVO u Zemunu.

Na konferenciji, koja će trajati tri dana, prisustvuju delegacije Bugarske i Srbije.

Zamenik komandanta Vazduhoplovstva i PVO general-major Miodrag Gordić i načelnik Odeljenja za obuku Komande Vazduhoplovstva i PVO Bugarske Armije pukovnik Ljubomir Petrov Kurtev pozdravili su prisutne članove dve delegacije i poželeli uspešan rad tokom konferencije.

Današnji susret sastavni je deo pripremnog procesa za zajedničko gađanje na poligonu „Šabla“. Ovakvo gađanje prvi put je realizovano 2010. godine, održava se svake druge godine i primer je razvijene međunarodne vojne saradnje. Ono predstavlja proveru naših jedinica uključenih u sistem kontrole vazdušnog prostora.

Iz Vojske Srbije, u vežbi učestvuju pripadnici 204. vazduhoplovne brigade i 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva.

Zajedničko gađanje na poligonu u Bugarskoj biće održano u avgustu ove godine.

Povezane vesti