Promovisana knjiga potpukovnika Delakročea

Utorak, 3.12.2013 | Aktuelnosti

Promocija knjige „Priča jednog borbenog pilota“ potpukovnika Roberta Delakročea održana je danas u amfiteatru 204. vazduhoplovne brigade na aerodromu „Batajnica“. Zamenik komandanta Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Miodrag Gordić, komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Predrag Bandić, brojne kolege i prijatelji uveličali su promociju.

Promocija knjige „Priča jednog borbenog pilota“ potpukovnika Roberta Delakročea održana je danas u amfiteatru 204. vazduhoplovne brigade na aerodromu „Batajnica“.

Zamenik komandanta Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Miodrag Gordić, komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Predrag Bandić, brojne kolege i prijatelji uveličali su promociju svojim prisustvom.

O knjizi su govorili general Bandić, major Đurica Marić i autor.

Komandant 204. vazduhoplovne brigade je čitajući knjigu prepoznao sebe, ostale pilote i njihove životne puteve.

— Prepoznao sam naše želje u njegovim rečima da bismo radili samo to i ništa drugo u svom životu. Prepoznao sam opise našeg kolektiva na način kako ih ja doživljavam. Ova knjiga može da bude pilotski priručnik za mlađe generacije. Možda je trebalo da ima više stranica, ali kako bi rekli mudri ljudi — sažetost je odraz mudrosti, istakao je general Bandić i naglasio da veruje da će se svi piloti prepoznati u knjizi.

Major Marić je prisutnima predstavio dve decenije dugo prijateljstvo sa Delakročeom, a autor je obrazložio zašto nije bilo teško napisati knjigu, kome je ona namenjena i zašto je treba pročitati u jednom dahu.

Pilot, potpukovnik Roberto Delakroče rođen je 1968. godine u Tuzli. Završio je 22. klasu Vazduhoplovne opšte srednje vojne škole kao najbolji učenik u klasi, a proglašen je i za prvog u rangu 39. klase Vazduhoplovne vojne akademije. Komandno-štabno usavršavanje završio je u Rusiji kao najbolji stranac u klasi. U karijeri je više puta pohvaljivan i nagrađivan. Odlikovan je Ordenom za hrabrost i Zlatnom medaljom za revnosnu službu. Nosilac je zlatnog letačkog znaka.  Oženjen je i otac je dvoje dece.

Povezane vesti