Primopredaje...

Primopredaje dužnosti u Ratnom vazduhoplovstvu i PVO

17.01.2017 | Aktuelnosti U Ratnom vazduhoplovstvu i PVO danas su završene primopredaje dužnosti zamenika komandanta i komandanata brigada na osnovu ukaza predsednika Republike Srbije o postavljenjima na nove dužnosti.
General Diković...

General Diković uručio ukaze predsednika Republike Srbije

04.01.2017 | Aktuelnosti Načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković danas je, u kasarni „Banjica 2“, svojim saradnicima uručio ukaze predsednika Republike Srbije o postavljenjima na visoke dužnosti u MO i VS.
Nova postavljenja u...

Nova postavljenja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije

30.12.2016 | Aktuelnosti Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić je doneo ukaze o postavljenjima na nove dužnosti, zastupanjima i prestanku profesionalne vojne službe.
Obeležena...

Obeležena godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića

04.05.2014 | Aktuelnosti U okviru obeležavanja 15. godišnjice od herojske pogibije pukovnika Milenka Pavlovića, u Osečini, Gornjem Crniljevu, Valjevu i selu Bujačić, 3. i 4.maja, održane su brojne prigodne manifestacije priređene u čast Milenka Pavlovića.
Humanitarna akcija...

Humanitarna akcija na aerodromu Batajnica

30.12.2013 | Civilno-vojna saradnja Humanitarna akcija podele novogodišnjih paketića za decu iz socijalno ugroženih porodica i decu sa invaliditetom, tradicionalno je organizovana danas na aerodromu Batajnica u saradnji 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije, Fondacije „Osmeh na dar“ i Udruženjem „Pobednik“. Mališane okupljene na „Batajnici“ sačekalo je iznenađenje, jer su im poklone uručili Deda Mraz i Dobra Vila.
Svečanost u Muzeju...

Svečanost u Muzeju JRV povodom Dana 204. vazduhoplovne brigade

04.12.2013 | Aktuelnosti U Muzeju jugoslovenskog ratnog vazduhoplovstva sinoć je, uz prigodan program, obeležen Dan 204. vazduhoplovne brigade, na svečanosti koja je okupila prijatelje, poštovaoce, kao i sadašnje i penzionisane pripadnike te brigade. Prema rečima komandanta, brigadnog generala Predraga Bandića, ovo je treća godina za redom kako se na ovaj način obeležava dan te jedinice.
Promovisana knjiga...

Promovisana knjiga potpukovnika Delakročea

03.12.2013 | Aktuelnosti Promocija knjige „Priča jednog borbenog pilota“ potpukovnika Roberta Delakročea održana je danas u amfiteatru 204. vazduhoplovne brigade na aerodromu „Batajnica“. Zamenik komandanta Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Miodrag Gordić, komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Predrag Bandić, brojne kolege i prijatelji uveličali su promociju.
Obeležen Dan 204....

Obeležen Dan 204. vazduhoplovne brigade

02.12.2013 | Aktuelnosti Na aerodromu Batajnica danas je prigodnom vojnom svečanošću obeležen Dan 204. vazduhoplovne brigade. Počasnu smotru jedinice tim povodom izvršio je general-major dr Miodrag Gordić, zamenik komandanta Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.
Bilateralna...

Bilateralna vazduhoplovna vežba "AIR SOLUTION 2013"

28.05.2013 | Aktuelnosti Poletanjem srpskog aviona AN 26 sa aerodroma Batajnica za Rumuniju, danas je započela dvodnevna bilateralna vazduhoplovna vojna vežba "AIR SOLUTION 2013". Tema vežbe, koja se u vazdušnom prostoru Republike Srbije i Rumunije realizuje treći put, je "Kontrola i zaštita vazdušnog prostora i izvođenje operacija".
U Novim Banovcima...

U Novim Banovcima otvoren vrtić „Heroj major Goran Savić“

12.05.2013 | Civilno-vojna saradnja Predškolska ustanova „Heroj major Goran Savić“, svečano je otvorena danas u Novim Banovcima, a ime je ponela u znak sećanja na poginulog pilota Vojske Srbije i njegov nesebični čin kojim je spasio mnoge živote opštine Stara Pazova.