Svečanost u Muzeju JRV povodom Dana 204. vazduhoplovne brigade

Sreda, 4.12.2013 | Aktuelnosti

U Muzeju jugoslovenskog ratnog vazduhoplovstva sinoć je, uz prigodan program, obeležen Dan 204. vazduhoplovne brigade, na svečanosti koja je okupila prijatelje, poštovaoce, kao i sadašnje i penzionisane pripadnike te brigade. Prema rečima komandanta, brigadnog generala Predraga Bandića, ovo je treća godina za redom kako se na ovaj način obeležava dan te jedinice.

U Muzeju jugoslovenskog ratnog vazduhoplovstva sinoć je, uz prigodan program, obeležen Dan 204. vazduhoplovne brigade, na svečanosti koja je okupila prijatelje, poštovaoce, kao i sadašnje i penzionisane pripadnike te brigade.

Prema rečima komandanta, brigadnog generala Predraga Bandića, ovo je treća godina za redom kako se na ovaj način obeležava dan te jedinice, što je ujedno i prilika da se sumiraju utisci i istaknu najuspešniji pojedinci. On je takođe podsetio da se ove godine obeležava 85 godina od formiranja slavnog 6. vazduhoplovnog lovačkog puka i 64 godine od nastanka 204. vazduhoplovnog lovačkog puka, jedinica koje su ušle u istoriju.

Svečanost bila je i prilika da se uruče zahvalnice onima koji su unapredili rad brigade, među kojima je uz pripadnike te i ostalih jedinica Vojske Srbije, i ekipa filma „Vojna akademija 2“.

Povezane vesti