Obeležavanje Dana Trećeg centra za obuku

Petak, 6.10.2017 | Kultura i tradicija

U leskovačkoj kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ danas je održana svečanost povodom obeležavanja Dana Trećeg centra za obuku i Dana oslobođenja Leskovca u Prvom svetskom ratu.

Svečanosti su prisustvovali zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević, predsednik opštine Medveđa i predstavnici opština Lebane i Crna Trava, Srpske pravoslavne crkve, MUP-a, škola i drugih institucija i organizacija i roditelji i prijatelji vojnika i profesionalnih pripadnika jedinice. 

Govoreći o rezultatima rada Trećeg centra za obuku komandant ove jedinice pukovnik Slađan Cvetković je naglasio da su izgradili sistem komandovanja koji karakteriše visok stepen odgovornosti, efikasnost, samoinicijativa, briga za život i zdravlje ljudi, racionalno angažovanje organizacijskih sastava i umešno korišćenje raspoloživih resursa.

– Pored toga, cilj nam je podizanje ugleda pripadnika Trećeg centra za obuku, a samim tim i Vojske Srbije u celini i da uz negovanje tradicija srpske vojske istu približimo narodu – dodao je pukovnik Cvetković.
 
Na današnjoj svečanosti priređen je defile jedinica Centra, a najistaknutijim pojedincima uručena su priznanja i nagrade.

Povezane vesti