Prijem istaknutog sportiste Vojske Srbije vodnika Đura Borbelja

Sreda, 24.5.2023 | Sport u Vojsci
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović upriličio je danas prijem za istaknutog atletičara Vojske Srbije vodnika Đura Borbelja.

General Mojsilović je tom prilikom vodniku Borbelju uručio ručni sat i Plaketu Vojske Srbije za izuzetne sportske rezultate ostvarene u 2022. godini.

Vodnik Đuro Borbelj je rođen 16. maja 1995. godine u Somboru, a u profesionalnu vojnu službu stupio je 2016. godine. Na dužnosti je komandira odeljenja u 18. inžinjerijskom bataljonu Prve brigade kopnene vojske. Član je Atletskog kluba Apatin, a kao aktivni atletičar nastupa za reprezentaciju Srbije i reprezentaciju Vojske Srbije.

U prethodnoj godini je nastupio u 23 takmičarske trke, na kojima je osvojio 21 prvo i dva druga mesta. Prvak je Srbije u 2022. godini na 5 kilometara na stazi, 10 kilometara na putu, u polumaratonu i maratonu. Rekorder je Vojske Srbije u maratonu.

Uručujući priznanja vodniku Borbelju, načelnik Generalštaba je izrazio uverenje da će on i u godinama pred nama nastaviti da niže sportske uspehe i da će na taj način predvoditi sportiste Vojske Srbije koji na domaćim i međunarodnim takmičenjima po pravilu ostvaruju zapažene rezultate, dostojno predstavljajući svoju vojsku i državu.

Povezane vesti