Čestitke načelnika Generalštaba povodom Dana obaveštajne službe i Dana VOA

Petak, 2.3.2018 | Aktivnosti NGŠ

Povodom 5. marta – Dana Vojnoobaveštajne agencije i obaveštajne službe načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputio je čestitku pripadnicima ove agencije i ove službe.

Čestitka pripadnicima obaveštajne službe


Pripadnicima obaveštajne službe čestitam 5. mart – Dan službe.

Zahvaljujući visokoobrazovanom i profesionalnom kadru i izvršavanju veoma odgovornih i složenih misija i zadataka iz vašeg domena, doprineli ste očuvanju ugleda obaveštajne službe.

Uveren sam da ćete unapređivanjem rada na prikupljanju i obradi obaveštajnih podataka, prema standardima savremenih službi, doprineti napretku vojne organizacije i opšte bezbednosti sistema odbrane.

Čestitam vam Dan službe i želim puno uspeha u daljem radu.

Čestitka pripadnicima Vojnoobaveštajne agencije


Pripadnicima Vojnoobaveštajne agencije čestitam 5. mart – Dan agencije.

Praznik proslavljate u znak sećanja na donošenje Uredbe o đeneralštabnoj struci 1884. godine kada je prvi put u modernoj Srbiji ustanovljen Spoljni odsek u okviru Operativnog odeljenja, čiji je zadatak bio da proučava zemlje i vojske evropskih i susednih država, pre svega njihovu organizaciju, popunu, obučenost, sastav, razmeštaj i ustrojstvo.

Verujem da ćete i u narednom periodu ostvarivati zapažene rezultate u izvršavanju veoma odgovornih i složenih zadataka iz nadležnosti obaveštajnog obezbeđenja i time još više doprineti unapređenju rada Agencije.

Uz čestitke za praznik želim vam uspehe u daljem radu. 

Povezane vesti