Načelnik Generalštaba razgovarao s delegacijom Udruženja „Milutin Milanković“

Četvrtak, 17.8.2017 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa saradnicima, primio je danas delegaciju Udruženja „Milutin Milanković“, koju je predvodio predsednik ovog Udruženja mr Slavko Maksimović.

General Diković je sa predstavnicima Udruženja „Milutin Milanković“ razgovarao o dosadašnjim i predstojećim aktivnostima Udruženja, kao i o mogućnostima za saradnju Vojske Srbije i Udruženja „Milutin Milanković“.

Udruženje „Milutin Milanković“, osnovano je radi promovisanja naučnog stvaralaštva, pedagoškog, književnog i inženjerskog delovanja Milutina Milankovića. Ovo Udruženje objavilo je veliki broj stručnih i popularnih publikacija, izradilo dugometražne i kratkometražne igrano-dokumentarne filmove različitih dužina trajanja i namena i organizovalo više naučnih i stručnih skupova posvećenih našem velikanu.

Formiran je i dokumentacioni centar – Digitalni legat Milutin Milanković, stalna izložbena i muzejska postavka o životu i delu ovog naučnika sa više od 1000 dokumenata, velikim brojem fotografija i starih izdanja Milankovićevih knjiga, čime su ovi vredni dokumenti postali lakše dostupni javnosti. 

Povezane vesti