Inžinjerci Druge brigade pomažu u Kosjeriću

Četvrtak, 7.8.2014 | Civilno-vojna saradnja

Pripadnici 210. inžinjerijskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske, na poziv lokalnih vlasti Kosjerića, od juče saniraju posledice najnovijih poplava u tom kraju. Inžinjerijska radna grupa sa dve inžinjerijske mašine i dva samoistovarivača angažovana je na uređenju rečnih korita i vraćanju reka u svoje tokove, kao i na popravci puteva kako bi se ponovo uspostavile prekinute komunikacije.

Pripadnici 210. inžinjerijskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske, na poziv lokalnih vlasti Kosjerića, od juče saniraju posledice najnovijih poplava u tom kraju.

Inžinjerijska radna grupa sa dve inžinjerijske mašine i dva samoistovarivača angažovana je na uređenju rečnih korita i vraćanju reka u svoje tokove, kao i na popravci puteva kako bi se ponovo uspostavile prekinute komunikacije.

Komandir radne grupe kapetan Dalibor Đošić kaže da meštani mogu da računaju na pomoć vojske i dodao je da će oni ostati na terenu sve dok se ne probiju do svake kuće.

Pripadnici 210. inžinjerijskog bataljona i do sada su učestvovali u saniranju posledica majskih poplava u Srbiji.

Oni su bili angažovani na evakuaciji, spasavanju i zbrinjavanju ugroženog stanovništva u naseljima Grdica i Adrani kod Kraljeva, postavljanju teških mehanizovanih mostova u selima kod Kraljeva, u Malom Zvorniku, Bajinoj Bašti i u Krupnju, kao i na sanaciji nekoliko lokalnih puteva, a angažovanje na izgradnji alternativnog puta na deonici Loznica – Mali Zvornik – Ljubovija, u dužini od 9 kilometara, i dalje traje.

Povezane vesti