Obraćanje načelnika Generalštaba polaznicima 64. klase Komandno-štabnog usavršavanja

Ponedeljak, 9.7.2018 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković danas se u kasarni „Banjica 2“ obratio polaznicima 64. klase Komandno-štabnog usavršavanja.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković danas se u kasarni „Banjica 2“ obratio polaznicima 64. klase Komandno-štabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane.

U uvodnom delu obraćanja polaznicima, među kojima su i tri pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i dvojica iz Oružanih snaga Makedonije, general Diković se osvrnuo na aktuelna globalna kretanja i stanje bezbednosti u svetu. Apostrofirajući terorizam kao veliku svetsku opasnost, on je podvukao neophodnost zajedničke akcije svih zemalja, prevashodno velikih svetskih sila, u borbi protiv te savremene pošasti. 

Govoreći o izazovima koji stoje pred oficirima nakon završenog Komandno-štabno usavršavanja, načelnik Generalštaba je istakao da se od njih očekuje da daju doprinos kvalitetu komandovanja i sprovođenju štabnog rada u jedinicama i ustanovama u kojima će biti raspoređeni. 

– Timski rad je neophodan kako bismo uspešno rešili sve zadatke, uz primenu jasnog principa jednostarešinstva i subordinacije i izraženu odgovornost svih starešina – rekao je general Diković, istakavši značaj planiranja i identifikovanja ciljeva, kao i najefikasnijih načina za njihovo uspešno dostizanje. 

Obraćanju polaznicima 64. klase Komandno-štabnog usavršavanja prisustvovali su rektor Univerziteta odbrane general-major Mladen Vuruna i predstavnici Škole nacionane odbrane i Generalštaba Vojske Srbije.

Vladimir Vještić, MC „Odbrana“

Povezane vesti