Proslavljen Dan Komande za razvoj Beogradske brigade

Četvrtak, 1.11.2018 | Kultura i tradicija

U kasarni „Major Milan Tepić“ u Jakovu danas je priređena vojna svečanost povodom Dana Komande za razvoj Beogradske brigade.

Svečanosti su prisustvovali zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević, predstavnici Ministarstva odbrane, gradskih opština Surčin, Obrenovac i Mladenovac, penzionisani pripadnici jedinice, lica iz rezervnog sastava, predstavnici boračkih udruženja, verskih zajednica i brojni gosti.

Na svečanosti su uručene nagrade i pohvale najuspešnijim pripadnicima jedinice, a dodeljene su i zahvalnice organima lokalne samouprave i privrednim subjektima sa kojima jedinica ostvaruje značajnu saradnju.

Komanda za razvoj Beogradske brigade je namenjena za uspostavljanje osnove za narastanje i razvijanje operativnih sposobnosti ratne jedinice – Beogradske brigade. Formirana je 11. jula 2011. godine preformiranjem Trećeg centra za obuku. Dan jedinice obeležava se 1. novembra u spomen na dan kad je 1918. godine Prva srpska armija, pod komandom vojvode Petra Bojovića, oslobodila Beograd.

Povezane vesti