Uspešno završene međunarodne vežbe „Slovenski štit“ i „BARS“

Petak, 15.10.2021 | Obuka
Pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije uspešno su priveli kraju vežbe „Slovenski štit 2021“ i „BARS 2021“, koje su ove nedelje realizovane u Republici Srbiji.

Na vežbi „Slovenski štit“ uvežbavane su borbene radnje i postupci zajedničke grupacije PVO u operaciji zaštite strategijskog objekta od izviđanja i dejstva iz vazduha, dok su u okviru vežbe „BARS“ realizovana uvežbavanja mešovitih posada lovačke avijacije i helikopterskih jedinica za izvođenje borbenih zadataka u dnevnim i noćnim uslovima.
 
Pripadnici 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva su tokom vežbe „Slovenski štit“ izvršili bojeva gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru artiljerijskim i raketnim naoružanjem, kao i ciljeva na zemlji artiljerijskim naoružanjem.
 
Pogođene su sve mete, a pripadnici artiljerijsko-raketnih jedinica Vojske Srbije za protivvazduhoplovna dejstva su još jednom pokazali da su sposobni da odgovore na sve izazove koje donosi savremeno ratovanje. 
 
Letačke aktivnosti mešovitih posada na vežbi „BARS“, realizovane u rejonima vojnih aerodroma u Batajnici i Lađevcima i poligona „Pasuljanske livade“, obeležili su zadaci kontrole i zaštite vazdušnog prostora, kao i traganja i spasavanja. Prvi put su na vežbi učestvovali i helikopteri Mi-35.

Povezane vesti