Svečani početak kurseva u Centru za obuku i usavršavanje podoficira

Utorak, 5.4.2016 | Obuka

U Centru za obuku i usavršavanje podoficira u Pančevu juče su započeli Kurs za prve podoficire sa 17 polaznika — podoficira i Osnovni kurs za podoficire sa 85 polaznika — profesionalnih vojnika.

Svečanosti povodom početka kurseva prisustvovali su komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović, načelnik Uprave za obuku i doktrinu Generašlštaba brigadni general Marinko Pavlović i glavni podoficir Vojske Srbije zastavnik prve klase Milojko Milosavljević.

Uz želje za uspešnu realizaciju kurseva general Pavlović je istakao važnost oba kursa naglašavajući da je poziv podoficira jedan od najtežih ali i najlepših u Vojsci Srbiji.

Obraćajući se polaznicima Kursa za prve podoficire general Petrović je istakao da se dobro pogledaju jer sutra će oni komandovati licima koja se nalaze na Osnovnom kursu za podoficire i da im se naću i budu im primer.

— Obuku na kursevima u Centru za obuku i usavršavanje podoficira izvode najbolji podoficiri — instruktori, ali i oficiri iz Komande Komande za obuku. Takođe, trudimo se poboljšamo uslove života i rada što se i vidi u okviru radova u Centru — istakao je general Petrović, uz poruku da će ubuduće biti uloženo još više resursa u samu infrastrukturu u Centru za usavršavanje podoficira.

Glavni podoficir Vojske Srbije zastavnik prve klase Milojko Miolosavljević održao je prvi čas sa polaznicima Osnovnog kursa za podoficire po temi „Razvojni put podoficira“ gde je preneo deo svojih iskustava i upoznao prisutne sa vrstama karijere i načinima razvoja podoficirskog kora u našoj vojsci.

Nakon svečanog početka kurseva, generali Petrović i Pavlović obišli su radove na uređenju i sanaciji prostora za smeštaj polaznika kurseva, koji se izvode u jednom od tri objekta koje Centar koristi.

Povezane vesti