Svečanost povodom...

Svečanost povodom Dana Vojske Srbije u Generalštabu

21.04.2017 | Kultura i tradicija U kasarni „Banjica-2“ u Beogradu danas je održan svečani skup povodom 23. aprila — Dana Vojske Srbije i prijem penzionisanih generala iz Generalštaba Vojske Srbije.
Zlatne plakete za...

Zlatne plakete za penzionisane generale

27.12.2016 | Aktuelnosti Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uručio je danas, u kasarni „Banjica 2“, zlatne plakete Vojske Srbije generalima koji odlaze u penziju i stimulativne mere članovima proširenog kolegijuma.
Vežba Komande 204....

Vežba Komande 204. brigade „Slobodno nebo 2016“

07.12.2016 | Obuka U Centru za obuku putem simulacija u Beogradu ove nedelje se izvodi vežba podržana računarskim simulacijama „Slobodno nebo 2016“, na kojoj Komanda 204. vazduhoplovne brigade uvežbava angažovanje u izvođenju operacije Ratnog vazduhoplovstva i PVO.
Vežba Sajber Tesla...

Vežba Sajber Tesla 2016

27.10.2016 | Obuka U kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“ u Gornjem Milanovcu od 25. do 28. oktobra održava se Multinacionalna komandno-štabna vežba Nacionalne garde Ohaja i Vojske Srbije „Sajber Tesla 2016”.
General Draganić s...

General Draganić s delegacijom službe telekomunikacija

16.09.2016 | Kultura i tradicija Povodom Dana službe telekomunikacija, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić primio je danas delegaciju te službe.
General Diković...

General Diković uručio vojne spomen-medalje članovima Kolegijuma

13.09.2016 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uručio je danas vojne spomen-medalje članovima svog proširenog kolegijuma.
Početak kurseva u...

Početak kurseva u Centru za obuku i usavršavanje podoficira

29.08.2016 | Obuka U Centru za obuku i usavršavanje podoficira u Pančevu danas su započeli Kurs za glavne podoficire i Liderski kurs.
Svečani početak...

Svečani početak kurseva u Centru za obuku i usavršavanje podoficira

05.04.2016 | Obuka U Centru za obuku i usavršavanje podoficira u Pančevu juče su započeli Kurs za prve podoficire sa 17 polaznika — podoficira i Osnovni kurs za podoficire sa 85 polaznika — profesionalnih vojnika.
Obeležen Dan Druge...

Obeležen Dan Druge brigade Kopnene vojske

11.07.2014 | Kultura i tradicija Druga brigade Kopnene vojske obeležila je danas u Kraljevu svoj dan. Svečanosti su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković, vladika šumadijski i administrator Eparhije Žičke Jovan, komandanti brigada Kopnene vojske, predstavnici Ministarstva odbrane i Generalštaba, rukovodioci lokalnih samouprava i drugi gosti.
Druga brigada...

Druga brigada Kopnene vojske pomaže meštanima okoline Kraljeva

20.06.2014 | Civilno-vojna saradnja Pripadnici Druge brigade Kopnene vojske su nakon postavljanja mostova u Ravanici, Godačici, Malom Zvorniku i Bajinoj Bašti, juče postavili i teški mehanizovani most preko reke Lopatnice u Bogutovcu, nedaleko od Kraljeva.