Zlatne plakete za penzionisane generale

Utorak, 27.12.2016 | Aktuelnosti

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uručio je danas, u kasarni „Banjica 2“, zlatne plakete Vojske Srbije generalima koji odlaze u penziju i stimulativne mere članovima proširenog kolegijuma.

Dosadašnji načelnici Uprave za operativne poslove general-major Vojin Č. Jondić, Uprave za ljudske resurse brigadni general Stojan Konjikovac i Uprave za obuku i doktrinu brigadni general Marinko Pavlović stekli su uslove za odlazak u penziju. General Diković je takođe zlatne plakete Vojske Srbije uručio i dvojici generala koji su u penziji od oktobra 2016. godine – brigadnim generalima Dragosavu Lackoviću i Slavoljubu Dabiću.

General Diković je istakao da je 2016. godina bila „godina dobrog planiranja i izrade projekata za naredne godine“.

– Imamo sposobne ljude za planiranje, organizaciju i za sprovođenje dela. Odajem svima priznanje na upornosti i stabilnosti, saradnji i shvatanju zadatka te vašem neposrednom radu u realizaciji brojnih zadataka i obaveza, rekao je načelnik Generalštaba te podsetio prisutne na rezultate Vojske Srbije postignute u 2016. godini.

On je, govoreći o petorici penzionisanih generala, naglasio da je reč o izuzetnim starešinama, saradnicima i prijateljima, a generali su istakli da im je čast što su bili deo sistema odbrane.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su i predsednici saveta rodova i službi Vojske Srbije i načelnici odeljenja iz uprava Generalštaba.

Povezane vesti