Održan drugi...

Održan drugi božićni turnir u malom fudbalu

11.01.2017 | Sport u Vojsci Drugi tradicionalni Božićni turnir u malom fudbalu oficira Vojske Srbije održan je danas u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.
Nova postavljenja u...

Nova postavljenja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije

30.12.2016 | Aktuelnosti Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić je doneo ukaze o postavljenjima na nove dužnosti, zastupanjima i prestanku profesionalne vojne službe.
Primopredaja...

Primopredaja dužnosti načelnika Uprave za operativne poslove

28.12.2016 | Aktuelnosti U prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, danas je izvršena primopredaja dužnosti načelnika Uprave za operativne poslove Generalštaba.
Zlatne plakete za...

Zlatne plakete za penzionisane generale

27.12.2016 | Aktuelnosti Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uručio je danas, u kasarni „Banjica 2“, zlatne plakete Vojske Srbije generalima koji odlaze u penziju i stimulativne mere članovima proširenog kolegijuma.
Ekipa Vojske Srbije...

Ekipa Vojske Srbije na fudbalskom turniru u Mađarskoj

09.12.2016 | Međunarodna saradnja Na tradicionalnom fudbalskom turniru „Sveti Nikola“, koji je održan 7. i 8. decembra u Budumpešti, učešće je uzela i ekipa generala i visokih oficira Vojske Srbije.
Vojska Srbije na...

Vojska Srbije na svečanosti u Novom Sadu

22.10.2016 | Kultura i tradicija Počasnom artiljerijskom paljbom sa tri plotuna iz šest artiljerijskih oruđa koju su pripadnici Garde izveli sa Petrovaradina započeo je vojni deo svečanosti povodom obeležavanja 23. oktobra – Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu.
Generalna proba...

Generalna proba prikaza operativnih sposobnosti VS na svečanosti u Novom Sadu

20.10.2016 | Aktuelnosti Povodom obeležavanja Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, danas je na novosadskom Beogradskom keju pred brojnim Novosađanima izvedena generalna proba prikaza operativnih sposobnosti Vojske Srbije.
Taktička vežba...

Taktička vežba „Stena 01“ u bazi „Jug“

27.09.2016 | Obuka U bazi „Jug“ kod Bujanovca juče je počela taktička vežba „Stena 01“, u okviru koje će biti izvršena samoevaluacija nivoa 1 inžinjerijske čete opšte podrške koju je Vojska Srbije deklarisala za učešće u multinacionalnim operacijama.
Sportski susret...

Sportski susret srpske i mađarske vojske

13.04.2016 | Sport u Vojsci U susret Danu Vojske Srbije danas je odigrana prijateljska utakmica u malom fudbalu između oficira Vojske Srbije i Oružanih snaga Mađarske.
Ministar odbrane i...

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba obišli pripadnike VS u Užicu

12.04.2014 | Aktuelnosti Ministar odbrane u tehničkoj vladi Nebojša Rodić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišli su danas u Užicu pripadnike VS koji se pripremaju za centralnu svečanost povodom Dana Vojske Srbije.