Primopredaja dužnosti načelnika Uprave za operativne poslove

Sreda, 28.12.2016 | Aktuelnosti

U prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, danas je izvršena primopredaja dužnosti načelnika Uprave za operativne poslove Generalštaba.

Dosadašnji načelnik Uprave za operativne poslove general-major Vojin Č. Jondić odlazi u penziju nakon 40 godina uspešne vojničke karijere, a dužnost načelnika Uprave, do postavljenja novog načelnika, obavljaće pukovnik Milorad Vidaković.

Govoreći o dosadašnjem načelniku Uprave za operativne poslove, general Diković je istakao da su vojnički dani generala Jondića, započeti davne 1976. godine  – odlaskom u Srednju vojnu školu, protekli u zlim i malo boljim vremenima, ali da je general Jondić uvek uspevao da sačuva osnovne vrednosti i što je još važnije prenosi ih na ljude s kojima je radio.

– Uvek sa ljudima, u  toku akcije, u borbi ili na obuci. General Jondić je, kao častan oficir, umešno vodio svoje ljude ka ostvarenju zacrtanih ciljeva – rekao je general Diković.

Načelnik Generalštaba dodao je da je rad Uprave za operativne poslove, u poslednje četiri godine koliko je njome rukovodio general Jondić, unapređen i da su stvoreni uslovi za miran i staložen rad iz kojeg proističu i dobri rezultati.

General Jondić zahvalio je saradnicima iz Uprave za operativne poslove na korektnom i ljudskom odnosu i rekao da će mu, njihovom zaslugom, rad u Upravi za operativne poslove ostati u najlepšem sećanju.  

Povezane vesti