Sportski susret srpske i mađarske vojske

Sreda, 13.4.2016 | Sport u Vojsci

U susret Danu Vojske Srbije danas je odigrana prijateljska utakmica u malom fudbalu između oficira Vojske Srbije i Oružanih snaga Mađarske.

Meč u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi organizovale su Uprava za operativne poslove i Uprava za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije.

Ekipa Vojske Srbije učestvovala je u decembru 2015. godine na fudbalskom turniru u prestonici Mađarske, te je današnji susret predstavljao revanš utakmicu.

Sportsko nadmetanje dve ekipe, završeno u korist ekipe Vojske Srbije rezultatom 4:3, posmatrali su i predstavnici Fudbalskog kluba Crvena Zvezda – Vladica Popović, Jovan Kule Aćimović i Vladimir Petrović Pižon.

Selektor ekipe Vojske Srbije, načelnik Uprave za operativne poslove general-major Vojin Č. Jondić, posle odigranog revanša uručio je medaljone Vojske Srbije trojici sudija i pripadniku ekipe mađarske vojske koji je postigao prvi pogodak. Takođe, general Jondić je uručio i zahvalnicu direktoru Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije Saši Markoviću.

Medalje poraženoj ekipi uručio je Jovan Aćimović, pobedničkoj Vladica Popović.

Pehare kapitenima obe ekipe predao je Vladimir Petrović koji je potom uručio i pehar najboljem igraču utakmice potpukovniku Gaboru Hanđi iz ekipe OS Mađarske.

Povezane vesti