Početak kurseva u Centru za obuku i usavršavanje podoficira

Ponedeljak, 29.8.2016 | Obuka

U Centru za obuku i usavršavanje podoficira u Pančevu danas su započeli Kurs za glavne podoficire i Liderski kurs.

U Centru za obuku i usavršavanje podoficira u Pančevu danas su započeli kurs za Glavne podoficire na kome će se usavršavati 21 izabrani podoficir Vojske Srbije i Liderski kurs za 102 profesionalna vojnika buduća kandidata za podoficire.

Svečanom početku kurseva prisustvovali su načelnik Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba brigadni general Marinko Pavlović, načelnik Odeljenja za obuku Komande za obuku pukovnik Željko Čobić, glavni podoficir Vojske Srbije zastavnik prve klase Milojko Milosavljević i glavni podoficir Komande za obuku zastavnik prve klase Nenad Luković.

Svečanost je otvorio komandant Centra potpukovnik Saša Ž. Petković koji je upoznao polaznike sa zadacima koji se postavljaju pred njih i kratko ih podsetio na našu slavnu istoriju u kojoj su u velikoj meri bili zastupljeni podoficiri. Takođe je istakao važnost liderskog kursa kao prvog i osnovnog za podoficirsku karijeru i kursa za Glavne podoficire kao najvišeg nivoa usavršavanja podoficira u Vojsci Srbije.

Uz dobrodošlicu polaznicima i želje za uspešnu realizaciju kurseva brigadni general Marinko Pavlović je istakao da je Centar za obuku i usavršavanje podoficira postao renomirani Centar, priznat i cenjen u regionu, o čemu svedoče pohvale delegacija stranih armija koje su imale priliku da ga posete.

Povezane vesti