Svečanost povodom Dana Vojske Srbije u Generalštabu

Petak, 21.4.2017 | Kultura i tradicija

U kasarni „Banjica-2“ u Beogradu danas je održan svečani skup povodom 23. aprila — Dana Vojske Srbije i prijem penzionisanih generala iz Generalštaba Vojske Srbije.

Svečanosti su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa članovima Kolegijuma, kao i aktivni i penzionisani pripadnici organizacionih jedinica Generalštaba.

General Diković je, čestitajući najveći vojni praznik svim pripadnicima Vojske Srbije, govorio o periodu između dva praznika i postignutim rezultatima, o uspesima u oblasti zaštite bezbednosti građana, podizanju sposobnosti i opremanju Vojske Srbije, kao i razvoju naoružanja i vojne opreme i njihovoj modernizaciji.

Načelnik Generalštaba osvrnuo se i na rezultate u obuci, vojnim vežbama i uspešnoj međunarodnoj vojnoj saradnji i zaključio da „danas imamo pripadnike Vojske Srbije koji su sposobni, odani otadzbini, njenim vrednostima i spremni da te vrednosti štite“.

Na današnjoj svečanosti, načelnik Generalštaba uručio je odlikovanja iz nadležnosti predsednika Republike Srbije – Orden zasluga za odbranu i bezbednost 1. stepena general-majoru Dušanu Stojanoviću, Srebrnu medalju za zasluge pukovniku Željku Tramošljiki, kao i general-potpukovniku u penziji Jovici Draganiću koji je, na osnovu Ukaza predsednika povodom Dana državnosti, odlikovan Ordenom belog orla sa mačevima 3. stepena.

General Diković uručio je danas i poklone penzionisanim generalima Jovici Draganiću, Marinku Pavloviću i Stojanu Konjikovcu i time im, u ime pripadnika Vojske Srbije, odao priznanje za „njihov odličan i visoko profesionalni rad tokom duge vojničke karijere“.

Za izuzetno zalaganje i predan rad dodeljene su nagrade i stimulativne mere iz nadležnosti ministra odbrane i načelnika Generalštaba. 

Povezane vesti