Obilazak Operativnog centra sistema odbrane

Ponedeljak, 1.1.2024 | Iz jedinica
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je prvog dana 2024. godine Operativni centar sistema odbrane, gde se uverio da Vojska Srbije izvršava sve planirane zadatke.

Nakon sastanka sa rukovodećim starešinama u Operativnom centru, general Mojsilović je putem video linka primio izveštaje starijih nacionalnih predstavnika iz mirovnih operacija, koji su izvestili da je stanje redovno, da ljudstvo izvršava sve definisane zadatke u skladu sa dodeljenim mandatom i da su svi pripadnici Vojske Srbije, angažovani u misijama, bezbedni.

Izveštaje su podneli i dežurni timovi u neposredno potčinjenim operativnim sastavima i jedinicama, koji su izvestili o stanju i  težišnim zadacima u svojim jedinicama.

General Mojsilović je pripadnicima Vojske Srbije, koji i u vreme praznika izvršavaju zadatke kako u Republici Srbiji tako i u mirovnim operacijama širom sveta, poželeo srećne novogodišnje praznike, uz želje za dobro zdravlje i uspeh na ličnom i porodičnom planu u godini pred nama.

Današnjem obilasku prisustvovali su zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović, načelnik Operativne uprave  (J-3) Generalštaba general-major Tiosav Janković i načelnik Kabineta načelnika Generalštaba pukovnik Slađan Hristov.

Povezane vesti