Prikaz novog naoružanja i vojne opreme za Vojsku Srbije

Subota, 11.11.2023 | Aktuelnosti
Na poligonu Tehničkog opitnog centra u Nikincima danas je održan prikaz savremenog naoružanja i vojne opreme čiji prijem u jedinice Vojske Srbije je u toku i na kojima se sada obučavaju vojnici i starešine iz jedinica koje će biti opremljene ovim sredstvima.

U okviru današnjih aktivnosti, kojima je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, vršena su i ispitivanja dela sredstava koja su u završnoj fazi za prijem u naoružanje Vojske Srbije.

Reč je o novim sredstvima iz razvoja Vojnotehničkog instituta i fabrika domaće odbrambene industrije, a kojima će biti opremljene specijalne, pešadijske, oklopne, artiljerijske, kao i jedinice Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Uvođenjem u naoružanje novih složenih borbenih sistema, streljačkog naoružanja, optoelektronskih uređaja i druge opreme biće značajno unapređene sposobnosti i ukupna borbena gotovost Vojske Srbije.

Opremanje se realizuje u skladu sa direktivom vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića iz 2022. godine.

Aktivnostima na poligonu „Nikinci“ prisustvovali su i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, načelnik Operativne uprave (J-3) general-major Tiosav Janković, načelnik Uprave za logistiku (J-4) general-major Srđan Petković, načelnik Uprave za razvoj i opremanje (J-5) brigadni general Milan Popović i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse brigadni general Slavko Rakić.

Povezane vesti