Obuka na raketnim sistemima za protivvazduhoplovna dejstva

Sreda, 16.8.2023 | Obuka
U divizionima 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva naoružanim raketnim sistemima „neva“ i „kub“ realizuje se kolektivna obuka profesionalnog sastava za izvršavanje borbenih zadataka u skladu sa namenom ovih jedinica.

Reč je o novom ciklusu obuke koji dolazi nakon uspešno izvršenih bojevih gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru na poligonu „Šabla“ u Republici Bugarskoj u junu ove godine. Cilj je da se održi visok nivo osposobljenosti profesionalnog sastava za angažovanje u stalno zadejstvovanim snagama za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije i izvođenje defanzivne operacije protivvazduhoplovne odbrane.

U ovoj fazi obuke uvežbavaju se normirane taktičke radnje prilikom posedanja vatrenog položaja i prevođenja raketnih sistema u pripravnost za dejstvo u skladu sa definisanim standardima i vrši se provera gotovosti tehničkih sredstava za borbeni rad. Akcenat je na praktičnom osposobljavanju starešina i profesionalnih vojnika koji su u prethodnom periodu primili dužnosti u divizionima 250. raketne brigade za PVD.

Kontinuiranom obukom u 250. raketnoj brigadi postižu se zahtevana osposobljenost svakog pojedinca u borbenoj posluzi, efikasan timski rad i brzina reagovanja, što je od ključnog značaja za realizaciju kompleksnih zadataka protivvazduhoplovne odbrane teritorije i snaga Vojske Srbije.

Povezane vesti