Postavljanje mosta u opštini Ražanj

Subota, 24.5.2014 | Civilno-vojna saradnja

Pripadnici 310. inžinjerijskog bataljona iz Prokuplja, iz sastava Treće brigade Kopnene vojske, postavili su juče teški mehanizovani most preko Jovanovačke reke u selu Novi Bračin. – Most je postavljen stotinak metara nizvodno od starog mosta koji su oštetili nabujala Jovanovačka reka i klizišta u ovom selu.

Pripadnici 310. inžinjerijskog bataljona iz Prokuplja, iz sastava Treće brigade Kopnene vojske, postavili su juče teški mehanizovani most preko Jovanovačke reke u selu Novi Bračin.

– Most je postavljen stotinak metara nizvodno od starog mosta koji su oštetili nabujala Jovanovačka reka i klizišta u ovom selu. Za manje od četiri sata uspeli smo da postavimo teški mehanizovani most i time omogućimo meštanima da nesmetano prelaze na drugu strane reke – kaže major Borko Bućković, zamenik komandanta 310. inžinjerijskog bataljona, koji je rukovodio postavljanjem mosta.

Most, dužine 21 metar, postavljen je u saradnji sa organima lokalne samouprave koja je izradila prilazne puteve i izvršila raščišćavanje mesta za postavljanje mosta.
Treća brigada Kopnene vojske uvek je među prvima pružala pomoć stanovništvu kome je ta pomoć bila neophodna. Nakon postavljanja mosta, Treća brigada nastavlja angažovanje cisterni s pijaćom vodom za vodosnabdevanje građana u Svilajncu i Prokuplju.

Povezane vesti