Zamena kontingenta Vojske Srbije u misiji EU u Centralnoafričkoj Republici

Ponedeljak, 10.10.2022 | Multinacionalne operacije
U vojnoj misiji Evropske unije za obuku bezbednosnih snaga Centralnoafričke Republike prethodne nedelje je realizovana zamena kontingenta Vojske Srbije angažovanog u ovoj mirovnoj operaciji.

U sastavu našeg kontingenta, koji će narednih šest meseci izvršavati zadatke u zoni operacije, su štabni oficir na dužnosti načelnika sanitetske službe u misiji i šestočlani medicinski tim koji će biti zadužen za lečenje povređenih i obolelih pripadnika misije i obuku bezbednosnih snaga Centralnoafričke Republike. 

Oni su zamenili svoje kolege lekare i medicinske tehničare koji su tokom šestomesečnog angažovanja uspešno realizovali sve zadatke u skladu sa mandatom misije, i tako na najbolji način prezentovali profesionalizam i obučenost pripadnika sanitetske službe Vojske Srbije.

Vojska Srbije je učešće u misiji Evropske unije u Centralnoafričkoj Republici započela 2016. godine, a angažovanjem u vojnim operacijama EU, koje se realizuju u okviru zajedničke bezbednosne i odbrambene politike, pripadnici Vojske Srbije osim očuvanju mira u svetu, neposredno doprinose i jačanju spoljnopolitičke pozicije naše zemlje.

Povezane vesti