Ispraćaj visokih rukovodilaca Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Utorak, 26.9.2017 | Aktivnosti NGŠ

U Beogradu je danas održana svečanost na kojoj su uručena priznanja penzionisanim i premeštenim visokim rukovodiocima u Ministarstvu odbrane i Generalštabu Vojske Srbije.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković dodelio je danas na svečanosti u kasarni „Banjica 2“ prigodne poklone i priznanja penzionisanim i premeštenim načelnicima organizacijskih jedinica Generalštaba Vojske Srbije i prethodnim rukovodiocima u Ministarstvu odbrane.

Nenadu Neriću i Milošu Jankoviću, koji su obavljali visoke funkcije u Ministarstvu odbrane, general Diković je uručio plakete u znak zahvalnosti na dosadašnjoj saradnji. 

Takođe, general Diković je uručio prigodne poklone i spomen-medalje za revnosnu vojnu službu penzionisanim generalima Slavoljubu Janićijeviću, Dušanu Stojanoviću i Predragu Simoviću, kao i pukovniku u penziji Milošu Miletiću. 

Današnja svečanost bila je prilika i da se pukovniku Igoru Avdiću, koji će karijeru nastaviti u garnizonu Kragujevac, uruči prigodan poklon članova kolegijuma načelnika Generalštaba, kao i da se brigadnom generalu Iliji Todorovu uruči spomen-medalja za učešće u borbenim dejstvima na teritoriji Republike Srbije. 

Obraćajući se okupljenima, general Diković je istakao da su uručena odlikovanja i pokloni način da se oda priznanje za dosadašnji rad i ostvarene rezultate, bez obzira na vreme provedeno u sistemu odbrane, poželevši svima dobro zdravlje, uspeh u daljem radu, a penzionisanim pripadnicima i ugodne penzionerske dane.

Povezane vesti