Uspeh pripadnika Vojske Srbije na 30. Novosadskom polumaratonu

Ponedeljak, 27.3.2023 | Sport u Vojsci
Na 30. Novosadskom polumaratonu, održanom juče uz rekordan broj učesnika iz dvadesetak zemalja, pripadnici Vojske Srbije su, kao i prethodnih godina, ostvarili zapažene rezultate.

Vojni službenik Milivoje Jovović iz Tehničkog opitnog centra Vojske Srbije pobednik je glavne trke Novosadskog polumaratona. On je stazu dugu 21 kilometar pretrčao za 1 sat 14 minuta i 58 sekundi.

U kategoriji žena drugo i treće mesto u polumaratonu zauzele su vojni službenik Tijana Kabić iz Prvog centra za obuku i potporučnik Jelena Sarić iz Rečne flotile Vojske Srbije.

U trci na 10.5 kilometara u ženskoj konkurenciji najbrža je bila vojni službenik Nataša Ćulafić, dok je u štafetnoj trci prva bila ekipa Rečne flotile Vojske Srbije, ispred kadeta Vojne akademije i pripadnika Žandarmerije.

Pripadnici Vojske Srbije aktivno učestvuju na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima i po pravilu postižu odlične rezultate. To je odraz velike pažnje koja se u Vojsci Srbije poklanja fizičkoj obuci u želji da se stvori fizički sposobniji borac koji ima veću otpornost i lakše podnosi napore i poteškoće tokom izvršenja zadataka.

Povezane vesti