Učešće na konferenciji komandanata kopnenih snaga u Turskoj

Sreda, 27.11.2019 | Međunarodna saradnja
Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović učestvovao je na Konferenciji komandanata kopnenih snaga partnerskih zemalja NATO-a, održanoj u Republici Turskoj u organizaciji komande kopnene komponente NATO-a.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici 16 zemalja iz organizacija Partnerstvo za mir, Mediteranski dijalog, Istanbulska inicijativa za saradnju i Partneri širom sveta, koji su razmenili iskustva po pitanju interoperabilnosti i njene važnosti za saradnju partnera. Na skupu je bilo reči o standardizaciji dokumenata, Konceptu operativnih sposobnosti, zajedničkim vežbama i učešću u multinacionalnim operacijama Ujedinjenih nacija. 

General Simović je na marginama konferencije imao susrete sa zamenikom komandanta kopnene komponente NATO-a general-potpukovnikom Ričardom Kripvelom, komandantom Kopnene vojske Oružanih snaga Švajcarske general-majorom Reneom Velingerom, komandantom Operativne komande Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general-majorom Radovanom Ilićem, sa kojima je razgovarao o svim aspektima obuke koji doprinose dostizanju potrebnog nivoa interoperabilnosti.

Povezane vesti