Studijska poseta polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane

Sreda, 23.6.2021 | Aktivnosti NGŠ
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović održao je danas predavanje polaznicima 10. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane, koji su boravili u studijskoj poseti Generalštabu.

General Mojsilović je gostima predstavio Vojsku Srbije, njene misije, zadatke, trenutno angažovanje i značajne projekte opremanja, kao i doprinos Vojske Srbije unapređenju bezbednosti, a potom ih upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom u svetu i regionu i izazovima, rizicima i pretnjama po bezbednost Republike Srbije.

Govoreći o pravcima daljeg razvoja, načelnik Generalštaba je istakao da se, u skladu sa strategijama nacionalne bezbednosti i odbrane, nastavlja ubrzano opremanje i jačanje sposobnosti Vojske Srbije, kako bi u uslovima vojne neutralnosti u savremenom okruženju bila spremna da odgovori na sve izazove i zaštiti Republiku Srbiju i njene građane.

Visoke studije bezbednosti i odbrane su najviši nivo posebnog programa usavršavanja visokih oficira i generala Vojske Srbije i državnih službenika, a imaju za cilj obrazovanje i pripremu polaznika za preuzimanje visokih dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti.

Povezane vesti