Zamena jedinice Vojske Srbije u mirovnoj operaciji UN na Kipru

Četvrtak, 5.10.2023 | Multinacionalne operacije
Na Kipru je ove nedelje realizovana redovna zamena jedinice vojne policije koju Vojska Srbije angažuje u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u ovoj zemlji.

Reč je o jedinici ranga odeljenja koja u sastavu britanskog kontingenta izvršava širok spektar vojnopolicijskih zadataka, kao što su sprovođenje mera zaštite angažovanih snaga, istražnih radnji, bezbednosnih patrola i eskorta važnih ličnosti. U obavljanju poslova naša jedinica sarađuje i sa lokalnim policijskim snagama.

Pripadnici Vojske Srbije koji su predali dužnost su tokom prethodnih šest meseci realizovali sve dodeljene zadatke u skladu sa mandatom misije i tako na najbolji način reprezentovali Republiku Srbiju i Vojsku Srbije u međunarodnom okruženju. Zamenili su ih iskusni vojni policajci iz jedinica Vojske Srbije koji su u zonu operacije upućeni krajem septembra.

Osim odeljenja vojne policije, Vojska Srbije u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru angažuje i štabne oficire u komandi misije u Nikoziji, a prethodno je, od 2011. do 2018. godine, angažovala jedinicu ranga pešadijskog voda.

Povezane vesti