Prijem u Generalštabu povodom vojnih praznika

Petak, 28.10.2016 | Kultura i tradicija

Povodom predstojećih vojnih praznika, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković primio je danas delegacije roda oklopnih jedinica, veterinarske i meteorološke i navigacijske službe.

Delegaciju oklopnih jedinica predvodio je komandant Treće brigade kopnene vojske brigadni general Mile Jelić, vođa delegacije veterinarske službe bio je pukovnik Radivoje Anđelković iz Uprave za vojno zdravstvo, a delegaciju meteorološke i navigacijske službe – potpukovnik Jovan Miloš iz Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

General Diković je predstavnicima roda i službi zahvalio na rezultatima koje su zajedno sa svojim kolegama postigli u periodu između dva praznika i poželeo im uspeh na ličnom i profesionalnom planu.

Prijemu u Generalštabu prisustvovao je i načelnik Uprave za ljudske resurse brigadni general Stojan Konjikovac.

Dan oklopnih jedinica obeležava se u znak sećanja na 31. oktobar 1941. godine kada je ustanički vod od dva tenka prvi put dejstvovao u toku borbe za oslobođenje Kraljeva.

Dan veterinarske službe obeležava se 1. novembra u znak sećanja na isti datum 1851. godine kada je Ukazom kneza Aleksandra postavljen prvi načelnik veterinarske službe.

Dan meteorološke i navigacijske službe obeležava se 1. novembra u znak sećanja na dan kada je 1923. godine osnovana meteorološka sekcija Prve vazduhoplovne komande.

Povezane vesti