Osmi mart obeležen u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije

Četvrtak, 8.3.2018 | Aktuelnosti

U komandama i jedinicama Vojske Srbije danas je prigodnim svečanostima obeležen 8. mart – Međunarodni dan žena.

Na prijemu koji je organizovan u Komandi Kopnene vojske u Nišu, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović čestitao je 8. mart pripadnicama Komande Kopnene vojske, Komandne čete, Voda vazdušnog osmatranja i javljanja, Doma Vojske Srbije – Niš i Prvostepenog vojnog disciplinskog suda i tužilaštva – Niš. Međunarodni praznik žena svečano je obeležen i u svim jedinicama Kopnene vojske.

Povodom Dana žena, u Komandi za obuku organizovan je prijem za sve koleginice, kojima se prigodnim rečima obratio zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević.
 
U komandi i jedinicama RV i PVO, Dan žena proslavljen je uručenjem prigodnih poklona pripadnicama tog vida Vojske Srbije.
 
Čestitajući  praznik žena pripadnicama RV i PVO u Domu vazduhoplovstva u Zemunu, zamenik komandanta RV i PVO brigadni general Sava Milenković je istakao brojne prednosti koje je doneo masovniji prijem žena u jedinice srpskog vazduhoplovstva.
 
Međunarodni praznik žena obeležen je i u svim organizacijskim celinama Ministarstva odbrane.
 
Kadeti Vojne akademije su svojim koleginicama budućim oficirima, u znak pažnje, uručili prigodne poklone.
 
Međunarodni dan žena ili Osmi mart, posvećen je ženama i obeležava se svake godine na taj datum kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Kao međunarodni dan žena, 8. mart prihvaćen je 1917. godine, a Ujedinjene nacije su od 1975. godine i službeno počele da obeležavaju Međunarodni dan žena.  

Povezane vesti