Obuka za izvođenje protivvazduhoplovnih dejstava

Četvrtak, 8.12.2022 | Obuka
Pripadnici diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva naoružanog artiljerijsko-raketnim sistemom „pancir S1“ realizuju intenzivnu obuku za izvođenje borbenih dejstava u defanzivnoj operaciji protivvazduhoplovne odbrane.

Obuka obuhvata uvežbavanje posluga za borbeni rad i osnovno tehničko održavanje ovog sistema, a realizuje se radi unapređenja sposobnosti za angažovanje u stalno zadejstvovanim snagama za zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije.

U fokusu su taktička uvežbavanja borbenih posluga komandnog i borbenog vozila tokom kojih se usavršavaju procedure i proveravaju normirane radnje za posedanje vatrenog položaja, prevođenje sistema u različite stepene pripravnosti, popunu municijom i raketama, te efikasnost otklanjanja eventualnih zastoja i neispravnosti.

Artiljerijsko-raketni sistem za PVD „pancir S1“ jedan je od najboljih i najsavremenijih u svojoj klasi. Njegovim uvezivanjem u sistem protivvazdušne odbrane unapređeni su vatrena moć i manevarske mogućnosti 250. raketne brigade za PVD, a time i ukupne sposobnosti Vojske Srbije za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije.

Povezane vesti