Proslava Dana Komande za razvoj Timočke brigade

Četvrtak, 19.10.2017 | Kultura i tradicija

U kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru danas je održana svečana akademija povodom Dana Komande za razvoj Timočke brigade – 19. oktobra.

Povodom Dana Komande za razvoj Timočke brigade, danas je u kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru održana svečana akademija, kojoj su osim pripadnika Vojske Srbije prisustvovali i predstavnici organa lokalne smouprave, MUP-a, privrednih subjekata, institucija kulture i boračkih organizacija sa teritorije garnizona Zaječar.

Komandant Komande za razvoj Timočke brigade potpukovnik Vladica Vučković je u svom govoru istako da pripadnici jedinice slede svetlu tradiciju svojih predaka i da su u proteklom periodu naporno radili na podizanju operativnih sposobnosti za izvršenje dodeljenih misija i zadataka.

Povodom praznika, najboljim pripadnicima jedinice i institucijama sa kojima Komanda sarađuje nagrade, pohvale i zahvalnice je uručio načelnik štaba Komande za obuku brigadni general Dejan Janković.

Nakon svečanosti, delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije predvođena brigadnim generalom Dejanom Jankovićem odala je poštu francuskim borcima koji su poginuli za slobodu Srbije i srpskim ratnicima stradalim u balkanskim i Prvom svetskom ratu.

Komanda za razvoj Timočke brigade za dan jedinice obeležava 19. oktobar, dan kada je, 1918. godine, ulaskom francuskog generala Gambete oslobođen Zaječar u Prvom svetskom ratu. 

Povezane vesti