Obeležen Dan 204. vazduhoplovne brigade

Petak, 2.12.2022 | Kultura i tradicija
Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici danas je održana vojna svečanost povodom Dana 204. vazduhoplovne brigade, koji se obeležava u znak sećanja na 2. decembar 1949. godine kada je formiran 204. lovački avijacijski puk.

U okviru svečanosti, pred svečanim strojem pripadnika brigade, sumirani su rezultati u godini za nama i uručena priznanja najboljim pojedincima, nakon čega su položeni venci i cveće kraj spomen-obeležja na aerodromu. 

Obeležavanje praznika bilo je prilika da se još jednom istakne visok nivo osposobljenosti pripadnika 204. vazduhoplovne brigade potvrđen tokom realizacije svih dodeljenih zadataka i na združenim vežbama i njihov doprinos jačanju operativnih sposobnosti Ratnog vazduhoplovstva i PVO i bezbednosti vazdušnog prostora naše zemlje.

Svečanosti su prisustvovali komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, predstavnici jedinica Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, organa lokalne samouprave i institucija sa kojima brigada sarađuje.

Povezane vesti