Intervju generala...

Intervju generala Dikovića za „Odbranu”

15.04.2016 | Intervjui Za magazin „Odbrana” general Diković govori o geopolitici, regionalnoj bezbednosti, izazovima asimetričnih pretnji oličenih u sve brutalnijem terorizmu i poukama iz prošlosti koje neki olako zaboravljaju.
Intervju načelnika...

Intervju načelnika Generalštaba za emisiju RTS-a

06.01.2014 | Intervjui Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković kaže da je ulaganje u vojsku ulaganje u bezbednost zemlje i svih njenih građana, a vojska pored nedostatka savremene opreme izvršava sve planirane zadatke. Diković je u emisiji "Dozvolite..." na RTS-u rekao da je krajem prošle godine analiziran rad Vojske Srbije u 2013. godini i da je zaključeno da su uspešno izvršeni svi planirani zadaci.
Intervju načelnika...

Intervju načelnika Generalštaba za „Večernje novosti“

05.07.2013 | Intervjui Potpisivanjem tehničkog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine bezbednosna situacija na severu KiM je poboljšana, ali je i dalje osetljiva. Smanjen je broj incidenata u kojima se ugrožava lična i imovinska sigurnost ljudi.
Intervju načelnika...

Intervju načelnika Generalštaba Međunarodnom radiju Srbija

11.06.2013 | Intervjui Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković rekao je da Vojska Srbije poseduje zahtevan nivo operativne sposobnosti i u potpunosti je spremna za sve misije i zadatke koji se od nje očekuju. On je u razgovoru za MRS naveo i da Srbija trenutno nije vojno ugrožena. Kakvo je stanje u vojsci danas, da li je bolje nakon profesionalizacije vojske? Lj.D.: Osnovna merila vrednosti svake vojske su jasno definisana. Nije...
Intervju načelnika...

Intervju načelnika Uprave za logistiku magazinu Odbrana

15.01.2009 | Intervjui Organizacione promene u Vojsci Srbije nametnule su potrebu da se i logistička podrška osmisli na drugačiji način.
Intervju načelnika...

Intervju načelnika Generalštaba dnevnom listu „Alo“

24.12.2008 | Intervjui NEĆU MIRNO DA GLEDAM KAKO URUŠAVAJU VOJSKU
Intervju komandanta...

Intervju komandanta Vazduhoplovstva i PVO za “Odbranu”

16.12.2008 | Intervjui Reorganizacija Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, najmodernijeg i svakako najzahtevnijeg segmenta svake, pa i naše vojske, predstavlja složen i sveobuhvatan proces koji u sebi sadrži više faza.
Intervju načelnika...

Intervju načelnika Uprave za ljudske resurse GŠ VS magazinu Odbrana

05.12.2008 | Intervjui Profesionalni vojnik, u odnosu na vojnika na redovnom služenju vojnog roka, više košta. Ali on je i znatno osposobljeniji od onoga koji se za definisane misije i zadatke Vojske Srbije obučava šest meseci.
Intervju načelnika...

Intervju načelnika Generalštaba Vojske Srbije za B92

02.12.2008 | Intervjui Promenila se percepcija Srbije na Zapadu, promenila se verovatno i percepcija Zapada u Srbiji. Mi se suočavamo sa kontrolom emocija, a oni se suočavaju sa potrebom da kontrolišu inerciju politike koja je bila prisutna svih tih godina.
Intervju generala...

Intervju generala Ponoša za Kažiprst

02.12.2008 | Intervjui General-potpukovnik Zdravko Ponoš rekao je u emisiji B92 Kažiprst da je važno i to što je inicijativa Srbije o reviziji Kumanovskog sporazuma registrovana u strukturama NATO iako, kako kaže, nije optimista po pitanju njenog razmatranja na sastanku šefova diplomatija Alijanse, koji danas počinje u Briselu