Delegacija Operativne komande misije Atalanta u poseti Generalštabu

Četvrtak, 20.4.2017 | Međunarodna saradnja

Zamenik komandanta Združene operativne komande Generalštaba general-major Slavoljub Janićijević primio je danas delegaciju Operativne komande vojne operacije Evropske unije „Atalanta“.

Zamenik komandanta Združene operativne komande Generalštaba Vojske Srbije general-major Slavoljub Janićijević primio je danas delegaciju Operativne komande vojne operacije Evropske unije „Atalanta“ koju je predvodio zamenik komandanta kontra-admiral Đovanbatista Raimondi.

Predstavnici delegacija misije Atalanta i Generalštaba Vojske Srbije razgovarali su o značaju dosadašnjeg angažovanja pripadnika Vojske Srbije u ovoj vojnoj operaciji EU kao i modelitetima buduće saradnje u okviru Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike Evropske unije.

Admiral Rajmondi zahvalio se, u ime komande misije i Vojnog komiteta Evropske unije, na doprinosu Republike Srbije i Vojske Srbije na učešću u ovoj i drugim misijama Evropske unije.

Vojska Srbije započela je angažovanje u vojnoj operaciji Evropske unije EUNAVFOR ATALANTA u borbi protiv pirata sredinom 2012. godine upućivanjem oficira rečnih jedinica na brodove komande snaga u zoni operacije u Adenskom zalivu, a već od 2013. godine, angažovani su oficiri Vojske Srbije u sastavu Operativne komande misije u Londonu kao i timovi za zaštitu brodova Svetskog programa za hranu. 

Povezane vesti