DELEGACIJA LAKE AVIJACIJE KOV FRANCUSKE U POSETI V I PVO

Četvrtak, 9.10.2008 | Međunarodna saradnja

Delegacija Lake avijacije Kopnene vojske Francuske, koja se nalazi u četvorodnevnoj uzvratnoj poseti Vazduhoplovstvu i protivvazduhoplovnoj odbrani Vojske Srbije, posetila je danas aerodorom Batajnica. Goste iz Francuske primio je i pozdravio zamenik komandanta ViPVO Vojske Srbije brigadni general Nebojša Đukanović.

Delegacija Lake avijacije Kopnene vojske Francuske, koja se nalazi u četvorodnevnoj uzvratnoj poseti Vazduhoplovstvu i protivvazduhoplovnoj odbrani Vojske Srbije, posetila je danas aerodorom Batajnica. Goste iz Francuske primio je i pozdravio zamenik komandanta ViPVO brigadni general Nebojša Đukanović.

Tokom boravka na aerodoromu predstavnici francuske Lake avijacije KoV prisustvovali su prezentaciji organizacije, strukture, namene i zadataka vida ViPVO, posebno službe za traganje i spasavanje. Oni su zatim obišli 204. avijacijsku bazu, gde ih je primio komandant jedinice brigadni general Mirko Vranić.

Posle predstavljanja jedinice, gosti su sa svojim kolegama, pilotima helikoptera 204. avijacijske baze razmenili iskustva i utvrdili moguce pravce saradnje. Delegacija iz Francuske obišla je i dežurnu jednicu 101. lovačko-avijacijske eskadrile i prisustvovala prezentaciji rada u 252. mešovitoj eskadrili.

Zvanična poseta francuske vojne delegacije usledila je nakon prošlogodišnjeg boravka naših pilota u školskoj avijacijskoj bazi u Provansi, gde su sagledali način i organizaciju školovanja pilota helikoptera u jednoj od najkvalitetnijih ustanova tog tipa u Evropi.

Povezane vesti