Vežba evaluacije „Srpski štit 04“

Utorak, 25.3.2014 | Aktuelnosti

Na poligonu Borovac u bazi „Jug“ danac je počela vežba evaluacije pešadijske čete 21. pešadijskog bataljona 2. brigade Kopnene vojske, pod nazivom „Srpski štit 04“. Cilj ove vežbe je da se oceni sposobnost pešadijske čete u izvršavanju kolektivnih zadataka u Misiji Mirovnih snaga UN u Libanu UNIFIL.

Na poligonu Borovac u bazi „Jug“ danac je počela vežba evaluacije pešadijske čete 21. pešadijskog bataljona 2. brigade Kopnene vojske, pod nazivom „Srpski štit 04“.

Cilj ove vežbe je da se oceni sposobnost pešadijske čete u izvršavanju kolektivnih zadataka u Misiji Mirovnih snaga UN u Libanu UNIFIL.

Za vreme četvorodnevne vežbe, kojom rukovodi načelnik štaba 2. brigade Kopnene vojske pukovnik Muharem Fazlić, pripadnike čete ocenjivaće evaluacioni tim kroz niz mogućih incidenata tokom posedanja isturenog baznog kampa, obezbeđenja baze, obezbeđenja stalnog kontrolnog punkta, konvoja i eskorta i patrola u zoni operacije.

U misiju UN u Libanu četa 2. brigade Kopnene vojske biće upućena 25. maja, kada će zameniti jedinicu Vojske Srbije koja se trenutno nalazi u toj misiji, u okviru španskog kontigenta.

Povezane vesti