Обука на ракетним системима за ПВД „куб“

Среда, 26.1.2022 | Обука
На локацијама размештаја дивизиона 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства наоружаних ракетним системима „куб“ реализује се интензивна обука ради одржавања и унапређења способности за контролу и заштиту ваздушног простора.

У складу са наменом јединица, послуге се обучавају за борбени рад на ракетно-техничким средствима и реализацију основног одржавања. До најситнијих детаља увежбавају се тактичке радње на маршу, поседање ватреног положаја, поступци током непосредне припреме и извршења гађања циљева у ваздуху.

Будући да је за успешну реализацију наменских задатака у ракетним дивизионима неопходан тимски рад и потпуна оспособљеност сваког појединца, у обуку је укључен и технички састав из логистичких чета и ракетно-техничких батерија, који је ангажован на провери исправности технике, испитивању, наоружавању и претовару ракета.

Ракетни систем ПВО „куб“ намењен је за уништавање циљева у ваздушном простору на малим и средњим висинама. Одликује га висока мобилност и могућност централизованог командовања и управљања ватром на нивоу дивизиона.

Повезане вести