Припадници Треће бригаде на обуци у Немачкој

Понедељак, 22.5.2017 | Обука

Шеснаест припадника инжињеријске чете опште намене 310. инжињеријског батаљона Треће бригаде КоВ налази се на обуци у управљању и руковању инжињеријским машинама која се изводи у Немачкој.

Шеснаест припадника инжињеријске чете опште намене 310. инжињеријског батаљона Треће бригаде Копнене војске из Прокупља, налази се на десетодневној обуци у управљању и руковању инжињеријским машинама у оквиру вежбе „SAPPERSHOCK 2017“ која се изводи у центру за обуку Хохенфелс у Немачкој.

Наши војници се обучавају за извршење задатака на дозеру, грејдеру и копачу који требају да буду предмет донације нашој војсци од Европске команде оружаних снага САД, а официри се упознају са процесима доношења одлуке и командирским процедурама.

Обука у Хохенфелсу представља наставак заједничке обуке припадника 310. инжињеријског батаљона Треће бригаде Копнене војске и 15. инжињеријског батаљона Европске Команде Оружаних снага САД која је изведена у априлу ове године у бази „Југ“, на полигону „Боровац“ и стрелишту ,,Вртогош”. 

Повезане вести