Припреме за евалуацију инжињеријске чете опште подршке

Уторак, 5.4.2016 | Обука

Тим Команде здружених снага НАТО-а из Напуља, који предводи потпуковник Антонио Маритато, борави у посети нашој земљи ради припрема за извођење тактичке вежбе и самоевалуације нивоа 1 инжињеријске чете опште подршке Војске Србије.

Током тродневне посете биће усаглашена документа за тактичку вежбу и самоевалуацију инжињеријске чете и извршена провера функционисања базе података евалуаторског софтвера Концепта оперативних способности.

Активностима руководи вођа Националног евалуаторског тима Војске Србије пуковник Марио Арбутина из Управе за оперативне послове (Ј-3), а у раду учествују и официри на кључним позицијама у руководству вежбе.

Тактичка вежба „Стена 01“ и самоевалуација нивоа 1 инжињеријске чете опште подршке Војске Србије одржаће се од 26. септембра до 1. октобра ове године у бази „Југ”, уз учешће евалуатора из партнерских земаља и посматрача из Европске команде војске САД.

Инжињеријску чету из састава 310. инжињеријског батаљона Треће бригаде Копнене војске Република Србије је декларисала за учешће у мултинационалним операцијама према Концепту оперативних способности. Концепт оперативних способности је програм којим се изграђује, достиже и верификује интероперабилност и оперативна способност декларисаних јединица за учешће у операцијама одговора на кризу и другим операцијама.

Повезане вести